Menu

Iedereen slaapt wel eens minder goed. Maar wat als je al tijden niet uitgerust wakker wordt en je het idee hebt dat je slecht slaapt? Doorgaans praten we van een slaapprobleem als je 3 nachten per week slecht slaapt en dat voor 3 maanden achter elkaar.

Er zijn verschillende slaapstoornissen. Deze zijn onder te verdelen in twee groepen.

“Harde slaapstoornissen”. Deze worden veroorzaakt door een lichamelijk probleem:

  • slaapapneu/ hard snurken
  • rusteloze benen
  • ongewenst gedrag tijdens het slapen; slaapwandelen, paniek, schoppen/ bewegen

“Zachte slaapstoornissen”. Je hebt het gevoel slecht te slapen, of slaapt werkelijk slecht door:

  • slecht inslapen
  • slecht doorslapen (+piekeren)
  • ’s nachts te lang wakker liggen (+piekeren)
  • ’s morgens te vroeg wakker worden
  • ‘s morgens niet uitgerust wakker worden (en tegen de dag opzien)

Ik kan je in mijn praktijk helpen met de zachte slaapstoornissen. Door middel van vragenlijsten kom ik er achter of je een harde of zachte slaapstoornis hebt en of je in mijn praktijk aan het juiste adres bent. Een harde slaapstoornis kan ik niet zelf behandelen. Hiervoor verwijs ik je door naar de huisarts. En zwaardere “zachte” problemen verwijs ik door naar een slaapoefentherapeut.

Bij het behandelen van de zachte slaapstoornissen komen verschillende onderwerpen aan bod; werk, sport en ontspanning, voeding, slaaphygiëne, pijn- en/of stressklachten en jouw slaapwaak kalender. Nadat we alles samen in kaart hebben gebracht, kan ik je gericht advies geven hoe je jouw nachtrust kunt verbeteren. Hierbij geef ik je ook informatie over de theorie van slaap, verschillende slaapstoornissen en insomnia. In een aantal sessies krijg je voldoende handvatten om hier zelf verder mee aan de slag te gaan.

Ben of ken je iemand die niet uitgerust wakker wordt, neem gerust contact met me op om te bespreken of ik je verder kan helpen. Een slaap consult is ook online te boeken.

advanced-floating-content-close-btnik ben op zoek naar een collega om de praktijk te versterken. Lees hier meer