Menu

Massages worden al duizenden jaren gebruikt als een techniek om te ontspannen en te genezen.
Een massage heeft een goede invloed op het zenuwstelsel en de hormoonhuishouding. Het verhoogt de hoeveelheid endorfine en oxytocine in het lichaam. Ze verminderen stress en nog beter; ze stimuleren het geluksgevoel.
Onderzoek heeft aangetoond dat door regelmatige massages het aantal witte bloedcellen in je lichaam toeneemt. En dat is goed nieuws voor de werking van het immuunsysteem, oftewel: het verhoogt je weerstand.

Na een massage zul je merken dat spieren soepeler worden en de doorbloeding beter. Hier heb je ook lang na de massage nog profijt van. Je hebt minder last van blessures, stijfheid, gewrichtspijnen, ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk en andere spanningen.

De voordelen van massages:

  • Vermindert stress
  • Versnelt het herstel van spieren
  • Heeft een positief effect op je humeur
  • Verhoogt je weerstand
  • Verlaagt de bloeddruk
  • Verbetert de balans tussen lichaam en geest
  • Geeft je energie
  • Heeft een positief effect op je huid
  • Laat je tot rust komen

Deep tissue massage 

Voel je spanning in je lichaam na het werken aan de keukentafel? Voel je dat je spieren veel gespannen staan door een stressvolle periode? Of sport je veel? Dan is een deep tissue massage geschikt voor jou. 

Deep tissue massage is een stevigere, diepere vorm van massage, die zich richt op de diepere spierlagen en bindweefsel. Tijdens de massage combineer ik verschillende technieken tot een vloeiend geheel. Daarbij stem ik af op wat op dat moment nodig is. Soms combineer ik de massage met triggerpoint therapie of fascia therapie als je al een tijdje pijnklachten hebt.

Omdat de methode veel aandacht legt op gebieden die dat nodig hebben, kan je lichaam tijdens en na de massage gevoelig zijn. Gewoonlijk voel je je na twee dagen beter. Na deze massage is het aan te raden om veel water te drinken. Er kunnen namelijk opgehoopte afvalstoffen vrijkomen. Water helpt jouw lichaam om de afvalstoffen kwijt te raken.

Ontspanningsmassage

Heb je behoefte aan ontspanning? Of slaap je minder goed en wil je graag dieper ontspannen om beter te kunnen slapen? Dan is een ontspanningsmassage wat voor jou.

Ontspanningsmassage is een rustige vorm van massage en massage technieken. Ik kan inspelen op eventuele wensen en klachten die je hebt. Massage helpt je om in contact te komen met jezelf. Je aandacht gaat van je hoofd naar je lijf. Na deze massage is je ademhaling dieper, zijn jouw spieren soepeler en is jouw lichaam beter doorbloed. De afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd en er komt rust in je hoofd. Door de aanmaak van oxytocine in de hersenen, voel je je daarna beter.

advanced-floating-content-close-btnik ben op zoek naar een collega om de praktijk te versterken. Lees hier meer