Menu

Mensen hebben steeds vaker en steeds langer onbegrepen en onverklaarbare pijn- en stressklachten. De druk op mensen neemt toe. We moeten presteren in werk en  een grote sociale kring onderhouden. We willen deelnemen aan verschillende hobby- en sportclubs. En we willen de perfecte ouders zijn. Er wordt steeds meer van ons verwacht en tegelijkertijd nemen we steeds minder tijd voor onszelf. We ontspannen niet meer en we bewegen te weinig. Langdurige stress en spanning geeft op termijn veel verschillende lichamelijke klachten. Deze stressklachten worden vaak als onbehandelbaar of onbegrepen gezien in de reguliere geneeskunde. 

Daarnaast bestaan ook de chronische pijnklachten die door een ongeluk of een valpartij zijn veroorzaakt. Deze klachten worden vaak erger wanneer er meer tijd voorbij gaat. Ook onder invloed van stress kunnen deze klachten verergeren. Binnen de reguliere geneeskunde wordt de oorzaak vaak niet gevonden waarom de klacht zo lang duurt. 

Klachtgerichte behandeling

Heb jij al langere tijd lichamelijke klachten en is het niet duidelijk waar deze door komen? Dan is de klachtgerichte behandeling wat voor jou. 

Ik help jou met de aanpak van jouw pijn- en stressklachten door een klachtgerichte behandeling te geven. Tijdens een behandeling komen er verschillende aspecten aan bod. Deze zijn allemaal belangrijk om de klacht zo goed mogelijk te verhelpen. Ik onderzoek de geschiedenis van de klacht en kijk waar de bewegingsbeperking en/ of pijn zit. Vervolgens behandel ik je met verschillende technieken uit diverse opleidingen. Dit kan per client en per behandeling verschillen. Ik kijk écht naar wat er op dat moment nodig is.

Door jou uit te leggen hoe lichaam en brein samen werken bij klachten zul je je bewuster worden van de oorzaak en de factoren die jouw klachten in stand houden. Naast deze uitleg coach ik jou hoe je dit kunt veranderen. In de coachingsgesprekken bespreken we onderwerpen als voeding, meer ontspanning, beweging en verminderen van stress. Zelfbehandeling van klachten is ook een onderdeel van het klachtgericht behandelen. Na de behandeling krijg je informatie mee om zelf thuis aan de slag te gaan. Deze informatie kan bestaan uit stretchen, zelf behandelen van een aantal spieren en/of ademhalingsoefeningen. Hierdoor bereik je een sneller resultaat en leer je hoe je jouw klachten in de toekomst kunt voorkomen.

Een klachtgerichte behandeling is voor iedereen die langdurige klachten heeft en aan het eigen herstel wil werken. Wil je weten of deze behandeling geschikt is voor jou? Neem gerust contact met me op voor meer informatie of het maken van een afspraak.