Menu

Wat is massage therapie?

Massage therapie is de basis van de klachtgerichte behandeling. Massage therapie is bedoeld voor het behandelen van langdurige en onbegrepen pijn en stressklachten. De behandeling is niet alleen bedoeld voor cliënten met lichamelijk klachten, maar ook voor cliënten met klachten als hoofdpijn, stress, burn-out en slapeloosheid. Vanuit de opleiding beschikt een massage therapeut over verschillende onderzoekmethodes en behandelvormen in combinatie met medische kennis.

Bij massage therapie wordt voornamelijk gewerkt vanuit de wervelkolom waar de zenuwbanen worden geprikkeld. Het prikkelen van de zenuwbanen haalt de spanning uit de spieren en het bindweefsel en zorgt voor een betere doorbloeding. Daarnaast kunnen de volgende therapeutische vaardigheden gebruikt worden om tot het beste resultaat te komen: bindweefselmassage, lymfedrainage, ergotherapie, mobilisaties van de wervelkolom en de perifere gewrichten, oefentherapie en therapeutische massagetechnieken. De connectie tussen lichaam en brein staat centraal. Door jou uit te leggen hoe lichaam en brein samen werken bij klachten zul je je bewuster worden van de oorzaak en de factoren die jouw klachten in stand houden.

Behandeling

Na de uitgebreide intake en spier- en gewrichtstesten bepalen we samen het behandelplan. Vervolgens start ik de behandeling. De behandeling bestaat uit verschillende huid- en massagetechnieken langs de wervelkolom en het bewegen en strekken van spieren en gewrichten. Meestal sluit ik een behandeling af met het bewegen van de nek en het hoofd. Ook doen we de testen opnieuw zodat je kunt ervaren of er al sprake is van verbetering. Wanneer nodig combineer ik de behandeling met triggerpoint of fascia therapie.

Naast de uitleg over de connectie tussen lichaam en brein, coach ik jou hoe je aanpassingen kunt maken om je klachten te verminderen. In de coachingsgesprekken komen ook onderwerpen als voeding, meer ontspanning, beweging en reduceren van stress aan bod. Zelfbehandeling van klachten is ook een onderdeel van massage therapie. Na de behandeling krijg je informatie mee om zelf thuis aan de slag te gaan. Deze informatie kan bestaan uit stretchen en/of ademhalingsoefeningen. Hierdoor bereik je een sneller resultaat en leer je hoe je jouw klachten in de toekomst kunt voorkomen.

Wil je weten of massage therapie geschikt is voor jou? Neem gerust contact met mij op voor meer informatie of het maken van een afspraak