Menu

Ik ben Ilona Sophia Koopman en ik ben de trotse eigenaar van Praktijk i sense. 
De naam Praktijk i sense komt voort uit de eerste letters van mijn voornamen. De naam staat ook voor de verandering die ik heb doorgemaakt qua werk; ik ben letterlijk van denken naar voelen gegaan.

Gedurende mijn laatste sales baan in de chemische sector besefte ik dat het sales vak en het grote bedrijf me té veel energie kostten. Dit zag ik mezelf niet tot aan mijn pensioen volhouden. Ik ben iemand die andere mensen graag helpt. Ik bood liever een echte oplossing aan dan dat ik keihard sales scoorde. Ik zocht naar meer voldoening in mijn werk.

Ook vond ik het altijd leuk om complexe vraagstukken uit te pluizen en heeft het menselijk lichaam me altijd al geïnteresseerd. Van mijn eigen bezoeken aan mijn osteopaat kreeg ik altijd veel energie. Ik was verwonderd over hoe hij alle blokkades in mijn lijf kon vinden met een paar “eenvoudige” draai oefeningen. En ook over zijn grote kennis en kunde en hoe goed zijn holistische aanpak werkte voor een mens. Daarom leek het vak van osteopaat me geweldig; met mensen werken, een echte oplossing bieden en complexe lichamelijke vraagstukken uitzoeken. Ik heb me enige tijd verdiept in de beschikbare osteopathie studies. Helaas (voor mij) is dit een studie van zeven jaar welke toen niet verenigbaar was met een gezinsleven met baby.

Via de massage praktijk waar ik zelf cliënt was, ben ik op het idee gekomen om sportmassage te gaan doen. Deze opleiding heb ik met heel veel plezier, interesse en veel kennis afgerond. Daarna kon ik gelijk aan de slag als freelance masseur bij deze praktijk. Hier kwam ik in aanraking met Triggerpoint therapie. Ik was meteen verkocht; deze therapie is voor mij echt de missing link bij het oplossen van onverklaarbare en chronisch pijnklachten. Ik heb me direct ingeschreven voor de modulaire opleiding om deze therapietechnieken en theorie eigen te maken. Het hoogtepunt van de effecten van deze therapie beleefde ik tijdens één van de vele oefensessies die ik moest doen om mijn diploma te behalen. Ik heb mijn eigen osteopaat van zijn chronische hoofdpijn afgeholpen met Triggerpoint technieken en coaching. Vanaf dat moment besloot ik me verder te bekwamen als spier- en bindweefsel therapeut (myofasciaal therapeut), omdat osteopathie alleen ook niet zaligmakend is. Om me verder te bekwamen heb ik nog twee studies afgerond; massage therapie en bindweefsel therapie (fascia release practitioner). Beiden zijn studies die zich bezighouden met het bindweefsel van ons lichaam; een tot nu toe onderbelicht fenomeen in ons lichaam wat veel belangrijker is dan men zich realiseert. Al deze kennis geeft mij de juiste basis om samen met jou aan jouw langdurige, onbegrepen pijn- en stressklachten te werken en deze te verminderen. 

Ik behandel graag cliënten die zelf willen investeren om hun klachten te verminderen. Ik help jou hierbij door de oorzaak van de klacht uit te pluizen en dit aan jou uit te leggen. Door dit inzicht kun je de nodige aanpassingen maken in je dagelijks leven om een sneller resultaat te bereiken en om jouw klachten in de toekomst voorkomen.

Opleidingen

2023 Medische Basiskennis
2022 Integraal Myofasciaal Therapeut (Triggerpoint coach, Fascia release practitioner en Psychosomatisch trainer)
2021 Fascia Release Practitioner, Opleiding Triggerpoint Coach, Bussum
2021 Sport- en Massage Therapie, IVS Opleidingen, Dordrecht
2020 Triggerpoint Coach, Opleiding Triggerpoint Coach, Bussum
2019 Sportmassage, IVS Opleidingen, Dordrecht
2003 HBO Organische Chemie, Hogeschool Zeeland, Vlissingen
1998 HAVO, Zeldenrust College, Terneuzen 

Werkervaring 

mei 2021 – heden: Spier en bindweefsel therapeut, massage therapeut, Praktijk i sense
juli 2019 – mei 2022: Massage therapeut, Praktijk M, Rotterdam
april 2019 – dec 2022: Masseur sportevenementen, BMS massage team
2007 – dec 2019: verschillende nationale en internationale sales jobs in de chemische sector

logo_viv_tekst_wit
RBCZ-logo_CMYK_payoff_diap
advanced-floating-content-close-btnik ben op zoek naar een collega om de praktijk te versterken. Lees hier meer